Bouwlamp statieven

Ben je op zoek naar een bouwlamp statief? Bij ons vind je meerdere statieven die je kunt gebruiken om jouw bouwlamp op de ideale hoogte te krijgen. Een bouwlamp zonder een statief is meestal niet heel bruikbaar, tenzij je hem ergens op kunt hangen. Een statief zorgt er echter voor dat je de bouwlamp niet alleen op de goede hoogte hangt, maar dat je hem ook nog eens makkelijk mee kunt nemen van de ene klus naar de andere. Niet ieder bouwlamp statief is geschikt voor iedere soort bouwlamp.

Waarom een bouwlamp statief?

Steeds vaker tref je niet alleen in een bedrijf, maar ook in een huishouden een bouwlamp op statief aan. Een bouwlamp is heel handig als je ook in het donker nog even door wilt werken. Zeker in Nederland is dat in de winter natuurlijk een veel voorkomend fenomeen. Zelfs bij een regenachtige dag kun je af en toe al een bouwlamp nodig hebben om je bouwplaats zodanig te verlichten dat alles zichtbaar blijft. Toch hebben bouwlampen ook een probleem. Ze zijn namelijk vaak log en zwaar. Bovendien is de kracht van de lamp, het sterke licht, ook direct een nadeel. Staat de bouwlamp namelijk verkeerd afgesteld, dan schijnt hij direct bij iemand in de ogen en dat is geen prettige ervaring. Het bevestigen en afstellen van een bouwlamp gebeurt dan ook vrijwel standaard door middel van een bouwlamp statief. Deze werkt vrijwel hetzelfde als een normaal statief, alleen dan niet met een camera of microfoon en dergelijke maar met een grote bouwlamp. Door de bouwlamp op de juiste hoogte en op de correcte manier te bevestigen verspreidt hij optimaal zijn licht en staat hij ook niemand in de weg. Ook onveilige situaties worden op die wijze voorkomen, omdat een bouwlamp statief altijd opvalt.

Soorten bouwlamp statieven

In principe zijn alle statieven voor bouwlampen op dezelfde manier vormgegeven. Ze hebben standaard drie poten ter ondersteuning, met in het midden een grote verschuifbare kolom waar bovenop de bouwlamp gemonteerd kan worden. Vergeleken met andere statieven is een bouwlamp statief wel op sommige punten flink afwijkend. Een bouwlamp statief is bijvoorbeeld zeer degelijk en wordt meestal gemaakt van staal. Een bouwlamp is namelijk erg zwaar en dus moet het statief ook stevig en zwaar zijn om dit alles te kunnen dragen. Dit geldt helemaal voor een driepoot die geschikt is voor meerdere bouwlampen. De hoeveelheid lampen is overigens ook direct het grootste verschil tussen het ene bouwlamp statief en de andere. Een bouwlamp statief dat geschikt is voor meerdere lampen heeft zeker voordelen. Hij is in verhouding goedkoper, plus je kunt de lampen ook verschillend afstellen. Bijvoorbeeld door het bouwlamp statief in het midden van je bouwplaats te zetten, waarna je de afzonderlijke bouwlampen ieder een ander deel van de werkplaats laat belichten. Een dergelijk bouwlamp statief kan dus in vele situaties het verschil maken als het gaat om zo flexibel mogelijke verlichting.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bouwlamp statief?

Degelijkheid en veiligheid zijn zonder meer de belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een statief voor je bouwlamp. Het belangrijkste van een bouwlamp statief is dat de lamp stevig is bevestigd en dat deze niet bij het eerste het beste zuchtje wind tegen de vlakte gaat. Je kunt daarvoor letten op een aantal soms zwakke punten. De eerste is het bevestigingsmechanisme van de uitschuifbare paal of kolom. Het hele gewicht van de bouwlamp(en) rust hier namelijk op. Een simpel schroefje of boutje is uiteraard niet genoeg om dit alles op zijn plaats te houden. Hetzelfde geldt voor de bevestiging van de bouwlampen, dat vooral bovenop de kolom plaatsvindt. Ook deze moeten zeer stevig en vooral ook degelijk zijn. Tot slot is het verstandig ook de weersbestendigheid van het statief onder de loep te nemen. Je koopt een statief natuurlijk voor een langere termijn. Gedurende een deel van die periode staat het statief blootgesteld aan weer en wind. Het beste koop je er dus eentje van roestvrij staal zodat er geen roest kan optreden. Dat is namelijk niet alleen lelijk, maar ook nog eens hoogst onveilig omdat je vaak niet ziet hoe sterk de kolom van het bouwlamp statief nog is.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links