Bouwlamp statieven

Bij ons vind je meerdere statieven die je kunt gebruiken om jouw verlichting op de ideale hoogte te krijgen. Het is voor die specifieke situatie gedacht, dat het geen zin heeft om hem op de grond neer te zetten of op te hangen, wat normaliter immers het geval is (zeker als het gaat om klussen, zeg niet-professioneel gebruik). Dit dragende hulmiddel voor de bouw is uiterst robuust, kan wel tegen een stootje, en is desondanks makkelijk mee te nemen van de ene klus naar de andere. Niet iedere uitvoering is geschikt voor iedere soort lichtbron.

€ 44,95

Statief - Brennenstuhl

 

  In hoogte verstelbaar
  max. hoogte: 1 - 2.5 meter€ 49,95

Statief - Brennenstuhl

 

  In hoogte verstelbaar
  max. hoogte: 1.15 - 3 meterWaarom een bouwlamp statief?

Hij is heel handig als je ook in het donker nog even door wilt werken. Zelfs op een regenachtige dag kun je af en toe al een bouwlamp nodig hebben om je werkomgeving zodanig te verlichten dat alles zichtbaar blijft. Toch hebben ze ook een probleem. Ze zijn namelijk vaak log en zwaar. Bovendien is de kracht van de lamp, het sterke licht, ook direct een nadeel. Staat hij namelijk verkeerd afgesteld, dan schijnt hij direct bij iemand in de ogen en dat is geen prettige ervaring. Het bevestigen en afstellen ervan gebeurt dan ook vrijwel standaard door middel van dit dragende hulpmiddel. Door de lamp op de juiste hoogte en op de correcte manier te bevestigen, verspreidt hij optimaal zijn licht en staat hij ook niemand in de weg. Ook onveilige situaties worden op die wijze voorkomen.

Soorten

Ze hebben standaard drie poten ter ondersteuning, met in het midden een grote verschuifbare kolom waar bovenop de bouwlamp gemonteerd kan worden. Vergeleken met andere uitvoeringen is een dergelijk bouwplaatsmodel wel op sommige punten flink afwijkend. Zo is het bijvoorbeeld zeer degelijk en wordt meestal gemaakt van staal. Aangezien een bouwlamp erg zwaar is, moet dit dragende hulpmiddel ook stevig en zwaar zijn om dit alles te kunnen dragen. Dit geldt helemaal voor een driepoot, waarop je meerdere lichtbronnen kunt bevestigen. Een statief dat geschikt is voor meerdere lampen heeft zeker voordelen. Het is in verhouding goedkoper, plus je kunt de verlichting ook afzonderlijk afstellen. Bijvoorbeeld door hem in het midden van je werkomgeving neer te zetten, waarna je de afzonderlijke lichtbronnen ieder een ander deel van de werkplaats laat belichten.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Degelijkheid en veiligheid zijn zonder meer de belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf. Het belangrijkste is dat hij stevig is bevestigd en dat deze niet bij het eerste het beste zuchtje wind tegen de vlakte gaat. Je kunt daarvoor letten op een aantal soms zwakke punten. Het eerste punt is het bevestigingsmechanisme van de uitschuifbare paal of kolom. Het hele gewicht van de bouwlamp(en) rust hier namelijk op. Een simpel schroefje of boutje is uiteraard niet genoeg om dit alles op zijn plaats te houden. Hetzelfde geldt voor de bevestiging, dat vooral bovenop de kolom plaatsvindt. Ook deze moeten zeer stevig zijn. Tot slot kan ook de weersbestendigheid nog een punt van overweging zijn. Je schaft dit dragende hulpmiddel immers voor een langere termijn aan. Gedurende een deel van die periode staat het mogelijk blootgesteld aan weer en wind. Het beste koop je er dus eentje van roestvrij staal, zodat er geen roest kan optreden. Dat is namelijk niet alleen lelijk, maar belangrijker nog: hoogst onveilig, omdat je niet ziet hoe sterk de kolom van het statief nog is.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een statief of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,6
Prima "Prima service en vakwerk." 9,4
Uitstekend "Goede levering en kwaliteit." 9,4
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links