Bouwlampen led

Op de plek waar je aan het klussen bent moet natuurlijk voldoende licht aanwezig zijn. De standaardverlichting voldoet niet altijd aan deze eis. Vooral als je bijvoorbeeld in een hoek moet werken op net op die locatie waar het licht net niet voldoende krachtig is. In dat geval en in vele andere situatie komt een bouwlamp led zeker van pas. Indien er geen verlichting aanwezig is, zoals bij een buitenklus en waar je vroeg werkt of tot laat doorgaat, is een bouwlamp led ook al geen overbodige luxe.

Bouwlamp led: praktisch en handig in gebruik

Een bouwlamp led is praktisch en handig in gebruik. Er zijn echter veel verschillende soorten uitvoeringen, zodat het aan te raden is met een aantal punten rekening te houden. Bijvoorbeeld of de bouwlamp led bedoeld is om op een vaste plek neer te zetten. Of dat de led werklamp extra handzaam moet zijn en gemakkelijk in de hand gehouden kan worden. Bijvoorbeeld om alle onderdelen onder de motorkap van een auto met goed en duidelijk licht te kunnen bekijken. Er is een breed assortiment beschikbaar die voor allerlei situaties geschikt zijn. De eigenschappen variëren per model en daarmee wordt ook het onderscheid voor diverse situaties gemaakt. De kenmerken hebben bijvoorbeeld betrekking op de lichtopbrengst, maar ook op het design en de uitvoering. Daarmee kun je dus rekening houden bij het maken van een keuze voor een bouwlamp.

Lichtopbrengst van bouwlamp led

Elke bouwlamp led heeft een bepaalde lichtopbrengst en deze is afhankelijk van het aantal lumen. Bij een bouwlamp led wordt als kenmerk niet alleen het aantal wattage vermeld, maar tevens het aantal lumen. Dat geeft namelijk een duidelijker beeld van de daadwerkelijke lichtopbrengst. Hier kun je bij de aanschaf dan ook op letten. Meer lumen betekent namelijk dat er sprake is van meer lichtopbrengst. De hoeveelheid uit te stralen licht bepaalt hoe fel de verlichting is. Op donkere plekken waar goed zicht belangrijk wordt geacht, biedt een grote lichtopbrengst uitkomst. Een bouwlamp led met 800 lm geeft minder licht in vergelijking met een uitvoering, waarbij er sprake is van 1600 lumen. De lichtopbrengst is niet de enige belangrijke factor bij het maken van een keuze. Er zijn namelijk meer eigenschappen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met de vorm van aansluiting, waarbij er een keuze is tussen netstroom en een model met ingebouwde accu. Verder is het altijd verstandig om op de prijs te letten.

Bouwlamp led: accu of netstroom

Bij het maken van een keuze voor een bouwlamp led met accu of die op basis van netstroom werkt, is het aan te raden om rekening te houden met de betreffende situatie. Indien de bouwlamp led gebruikt wordt op plekken waar geen netstroom aanwezig is, ligt het voor de hand om een uitvoering te kopen die tevens op basis van een ingebouwde accu werkt. Indien de bouwlamp voornamelijk op locaties ingezet wordt waar netstroom beschikbaar is, kan de keuze uit beide uitvoeringen gemaakt worden. Daarbij kan rekening worden gehouden met het energieverbruik. Een led werklamp op netstroom is energiezuiniger in vergelijking met een bouwlamp led op basis van een ingebouwde accu die steeds opgeladen moet worden. Zo zijn er ook nog andere eigenschappen van deze werkverlichting die een rol spelen bij het maken van een keuze. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van standen voor de verstelbaarheid. Het snel aanpassen van een bouwlamp led gaat op die wijze een stuk gemakkelijker.

Led bouwlamp kopen

Er zijn nu al een aantal tips gegeven waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een bouwlamp led. Er zijn echter nog meer adviezen beschikbaar. De uitvoeringen verschillen namelijk ook in hoogte. Je hebt bijvoorbeeld de keuze voor een bouwlamp in een compacte en lage uitvoering met bijvoorbeeld een hoogte van 30 centimeter. Er zijn echter ook opties om voor een bouwlamp led te kiezen in de vorm van een staand en hoog model. Met deze uitvoering wordt de verlichting vanaf hoogte uitgestraald en is er in dat opzicht sprake van een breder bereikt. Als je voor een dergelijk model kiest, is het ook handig om een bouwlamp led te nemen die in hoogte te verstellen is. Een led bouwlamp is zowel voor de professionele klusser als voor een particulier haast een onmisbaar hulpmiddel om allerlei soorten klussen uit te voeren op elk tijdstip.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een bouwlamp led of heb je advies nodig bij het kiezen van bouwlampen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Heb je de bouwlampen led snel nodig? Plaats dan voor 22.00 uur je bestelling. Dan heb jij je bestelling morgen in huis!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links