Looplampen

Kom je ook wel eens in een situatie waarin je licht nodig hebt, maar het er standaard niet is. Bijvoorbeeld als je in het donker met pech langs de weg staat en onder de motorkap wilt kijken? Of als je een donkere kelder inloopt zonder verlichting? Of in de nacht op een camping? Dit zijn allemaal situaties die zich uitstekend lenen om een looplamp te gebruiken. Dat geldt natuurlijk ook voor het klussen op locaties die net niet helemaal verlicht zijn. Ook dan komt een looplamp prima van pas.

Looplamp in de hand

Het kenmerk van een looplamp is natuurlijk dat je deze gemakkelijk in de hand kunt dragen. Je hand biedt dan de flexibiliteit om het licht te laten schijnen waar je dat wenst. Een looplamp is op een multifunctionele manier te gebruiken en toe te passen in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je in de garage onder je auto aan het werk wilt gaan. Dan is het toch handig dat je de onderdelen goed kunt belichten. De looplamp is in principe perfect voor alle ruimtes waar geen vaste verlichting beschikbaar is. Of waar wel verlichting is, maar waar donkere hoeken aanwezig zijn. Naast dat je de looplamp in je hand kunt houden, zit er doorgaans ook een haakje aan. Het haakje dient ervoor om in de ruimte de lamp ergens op te kunnen hangen. Dan heb je namelijk twee handen vrij om bijvoorbeeld een klus in het donker goed uit te voeren.

Looplamp kopen

Bij het kopen van een looplamp zijn er verschillende eigenschappen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld als je specifiek op zoek bent naar een werklamp looplamp. Of dat je er één aanschaft voor algemene situaties. Koop je deze handige lamp om deze altijd bij je te hebben in de auto? Dan is het bijvoorbeeld handig om een keuze te maken voor een uitvoering die voorzien is van een autoadapter. Dat is uiteraard ook ideaal als je in de garage waar je aan de auto sleutelt geen verlichting op netstroom beschikbaar hebt. Zo is het ook mogelijk om een exemplaar uit te zoeken dat over een ingebouwde accu beschikt. Dan ben je niet afhankelijk van de aanwezigheid van netstroom en is de lamp overal te gebruiken. Er zijn ook diverse ophangsystemen in de vorm van een ophanghaak, maar ook in de vorm van een magneet die gemakkelijk vastklikt.

Lengte van de kabel

Bij de aanschaf van een looplamp die op netstroom aangesloten dient te worden, is het verstandig om rekening te houden met de gewenste kabellengte. Wil je veel bewegingsvrijheid met de looplamp in je hand of ergens aan opgehangen? Dan ligt het voor de hand om een keuze te maken voor een uitvoering met een lange kabellengte. De lengte van de kabels varieert namelijk in het productaanbod dat BouwlampVerkoper voor jouw beschikbaar heeft. Een lange kabel biedt meerdere voordelen, maar is niet nodig als de ruimte waarin de lamp gebruikt wordt, maar heel beperkt is. Kies je ervoor om een looplamp aan te schaffen met batterijen dan speelt de lengte van de kabel uiteraard evenmin een rol. Het is verder aan te raden om er rekening mee te houden dat niet alle looplampen ins ons aanbod inclusief lamp geleverd worden. Dit staat uiteraard bij het betreffende product vermeld indien het van toepassing is. Twijfel je over een bepaalde specificatie, neem dan contact met ons op.

Type verlichting

Een looplamp kan met of zonder lamp aangeschaft worden. Indien het een exemplaar betreft inclusief lamp betreft het hier ledverlichting. Bij de looplampen die exclusief lamp aangeboden worden, dient er bij het plaatsen van een eigen lamp rekening te worden gehouden met het fittingtype. Dat is doorgaans fittingtype E27. Met betrekking tot de ledverlichting is het weer mogelijk om met de gewenste lichtopbrengst rekening te houden. Het is namelijk zo dat het aantal lumen weergeeft wat er aan lichtopbrengst mag worden verwacht. Wil je vele licht? Dan is het raadzaam om voor een exemplaar met een hoger aantal lumen te kiezen. Uiteraard is het altijd van belang dat er voldoende licht wordt geboden in het donker als je optimaal van de looplamp gebruik wenst te maken. Bekijk de verschillende mogelijkheden maar eens en maak desgewenst een vergelijking tussen de modellen die beschikbaar zijn. Daarbij is het tevens mogelijk om op de prijs te letten.

Hulp en advies

Heb je nog vragen over de aanschaf van een looplamp of heb je advies nodig bij het kiezen van looplampen? Bel ons dan op nummer 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Heb je de looplampen snel nodig? Plaats dan voor 22.00 uur je bestelling. Dan heb jij je bestelling morgen in huis!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links