Bullseye lamp

Een bullseye lamp heeft een stevige behuizing en is een lamp die daardoor erg geschikt is voor buiten. De lamp kan namelijk goed tegen weersomstandigheden en een stootje en dit is buiten vaak wel nodig. Een bullseye lamp kopen wordt veelal gedaan voor het verlichten van tuinen, opritten, terrassen of iets vergelijkbaars. Er zijn veel verschillende bullseye lampen beschikbaar en het is belangrijk om eerst te bepalen wat voor soort jij wilt hebben. Een mooie lamp voor buiten is altijd lastig om te vinden, want vaak worden de lampen voornamelijk praktisch ontworpen. Bekijk ons assortiment bullseye lampen en bestel eenvoudig via onze webshop.

Kenmerken van een bullseye lamp

Het ophangen van een bulleye lamp gaat vaak gepaard met praktische doeleinden zoals het verlichten van een tuin, steeg of terras. Er is een aantal kenmerkende aspecten aan een bullseye lamp zoals de stevige behuizing. Om de lamp ook in heftige weersomstandigheden te beschermen, heeft een bullseye lamp te allen tijde een stevige robuuste behuizing. Deze behuizing zal ervoor zorgen dat er geen schade aan de lamp kan komen. Daarnaast is de buitenlamp altijd gemaakt in een halve bolling zodat de lamp stevig aan een muur of plafond bevestigd kan worden. De lamp straalt hierdoor ook naar meerdere plekken licht uit wat voor een grote lichtopbrengst zorgt. In veel gevallen wordt een bullseye lamp zonder lichtbron geleverd dus moet je wel zelf voor een lichtbron zorgen die in de lampfitting past. Je kunt kiezen tussen een gloeilamp, Tl-licht of LED- lamp. Daarnaast bestaat een bullseye lamp altijd voor een groot deel uit glas om de lichtbron te beschermen.

Design van een bullseye lamp

Omdat een buitenlamp vooral uit praktische oogpunten wordt opgehangen, is het vaak geen beeldschoon design. Maar steeds meer bullseye lampen worden ook in uitstraling beter gemaakt. Je kunt namelijk steeds meer kiezen tussen het soort behuizingen. Vroeger was het voornamelijk alleen een stalen behuizing. De kleuren van de lamp kunnen ook aangepast worden en dit zorgt ervoor dat de bullseye lamp niet alleen meer praktische doeleinden heeft, maar ook mooi in het geheel staat. Een buitenlamp hoeft dus niet alleen meer om praktische doeleinden worden opgehangen maar kan ook voor eenheid zorgen in de tuin. Het zal nooit veranderen dat de buitenlamp een behuizing heeft, want dat is gewoon nodig omdat de lamp buiten hangt en daar soms veel te verduren krijgt. Dus omtrent de behuizing valt er weinig te kiezen, des te meer in het soort lampje dat je erin zet. Hoeveel ligt heeft de tuin, het terras of de steef nodig? Hoe fel moet het schijnen? Welke kleur creëert de mooiste sfeer en is daarbij ook nog praktisch? Dit zijn allemaal zaken die je in overweging kunt nemen bij de bepaling van de lichtsterkte en –kleur.

Specificaties van de buitenlamp

Als je een buitenlamp gaat aanschaffen dan is het belangrijk om te weten dat de lamp gebruikmaakt van netstroom. Je zult de lamp dus ergens moet monteren waar stroom aanwezig is of zorgen dat de stroom naar de lamp doorgetrokken wordt. Net als een normale lamp maakt een buitenlamp gebruik van 230V, dus kan de lamp in principe op een normaal stopcontact worden aangesloten. Vaak maken mensen gebruik van een tijdsschakelaar bij een buitenlamp zodat deze alleen aangaat wanneer het donker is. Zoals al eerder vermeld is het bij een bullseye lamp niet gebruikelijk dat er lichtbron wordt meegeleverd. Schaf deze dus los aan. In vrijwel alle buitenlampen zit een E27 fitting, het is belangrijk dat je een lichtbron koopt speciaal voor deze fitting. Het indraaien van de lichtbron is gemakkelijk en er zijn veel lampen te vinden met een E27 fitting dus dat moet ook geen problemen opleveren.

Vragen en advies

Kies een bullseye lamp kniptang die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een bullseye lamp? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links